අවශ්ය දේවල්:
- කැරට් අල 4
- පොල් තෙල් මේස හැදි 2
- මිරිස් කුඩු තේ හැදි 2
- පොඩියට කපාගත්ත පාර්ස්ලි කෝප්ප 4 (කොත්තමල්ලි කොළ වුනත් ගන්න පුළුවන්)
- ලුණු තේ හැදි 1
- ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැදි
සාදාගන්නා ආකාරය:
- මුලින්ම අවන් එක 200°C උෂ්ණත්වයට රත් වෙන්න දාගෙන ඉන්න ඕනෙ අපි. අවන් එකට අන්තිමට අපි කැරට් මිශ්රණය දාලා බේක් කරගන්න ගන්ම අවන් එක එකම උෂ්ණත්වයෙන් රත් වෙවී තියෙන්න ඕනෙ. ඒ හින්දා "දැන් රත් වෙලා ඇති" කියලා අවන් එක කොයිම වෙලාවකවත් Off කරන්න නම් එපා..!
- අවන් එක රත්වෙන අතරතුර කැරට් ටික අරගෙන රවුම් පෙති වගේ හැඩයට කපාගන්න.
- දැන් ලුණු, ගම්මිරිස්, මිරිස් කුඩු, පාර්ස්ලි කියන සේර්ම ටික කපාගත්ත කැරට් වලට දාලා සේරම ටික එකට කලවම් කරන්න.
- ඊළගට මේ කැරට් මිශ්රණය අවන් එකට දාන්න පුළුවන් ට්රේ එකකට දාලා කලින් අපි රත්වෙන්න තියපු අවන් එකේ විනාඩි 20-25ක් රෝස්ට් කරන්න (බේක් කරන්න).
- එච්චරයි! රෝස්ට් වුනාට පස්සෙ විනාඩි 5ක් විතර මේ කැරට් ටික නිමෙන්න තියලා ඔයාලට කෑමට ගන්න පුළුවන්.
මේ තියෙන්නෙ මේ විදිහට හදපු කැරට්.
මේ ලිපිය සයුරි මිතුරිය විසින් සිංහලට කරපු පරිවර්තනයක්. එයා මුල් ලිපිය ලබාගෙන තියෙන්නෙ tasty.co වෙබ් අඩවියෙන්.