අවශ්ය දේවල්:
- බල මාළු ග්රෑම් 500
- සෝයා සෝස් මේස හැදි 1
- තක්කාලි සෝස් මේස හැදි 2
- සීනී තේ හැදි 1
- ගම්මිරිස් තේ හැදි 2
- සුදු ළුෑණු බික් 7-8
- රතු ළුෑණු ගෙඩි 10-12
- විනාකිරි මේස හැදි 2
- අබ තේ හැදි 2
- රම්පෙ පොඩි කෑල්ලක්
- කරපින්චා කොළ 7-8
- තෙල් මේස හැදි 3-4
- සෝදගෙන දෙකට පලා ගත් අමු මිරිස් කරල් 5-6
සාදාගන්නා ආකාරය:
- මුලින්ම මාළු ටික හොදට සෝදලා අරගෙන පොඩි හතරැස් කෑලි වගේ වෙන්න කපාගන්න.
- දැන් ගම්මිරිස්, ළුණු, විනාකිරි, අබ, සුදු ළුණු එකට දාලා මිරිස් ගලේ අඹරාගන්න හොදට පේස්ට් එකක් (තලපයක්) වගේ වෙනකන්.
- දැන් කලින් කපා ගත්ත මාළු කෑලි ටිකට මේ සුදු ළුණු පේස්ට් එක දාලා කලවම් කරගන්න.
- සුදු ළුණු පේස්ට් එක මාළුවල හොදට තැවරුනාට පස්සෙ විනාඩි 10ක් විතර මාළු ටික පැත්තකින් තියලා තියන්න. එතකොට තමයි මේකෙ රසය හොදට මාළු වලට අල්ලන්නෙ.
- දැන් මැටි භාජනයක් ලිපේ තියලා තෙල් ටික ඒකට දාගන්න.
- තෙල් රත් වේගෙන එනකොට රම්පෙ කරපින්චා අමු මිරිස් ටික ඒකට දාන්න.
- රතු ළුණු ටිකත් ඒකටම එකතු කරලා පොඩඩක් තෙලේ මේ ටික තැම්බෙන්න විනාඩියක් දෙකක් තියන්න.
- ඊළගට හදාගත්ත මාළු ටික මේ මිශ්රණයට එකතු කරලා කලවම් කරගන්න. ඒකටම සෝයා සෝස් ටිකයි සීනී ටිකයි එකතු කරගන්න.
- දැන් මේ ටික හොදට කලවම් කරගෙන භාජනේ පියනකින් වහලා විනාඩි 10-15 ක් විතර යනකම් හොදට මාළු ටික තැම්බෙන්න තියන්න. ලිපේ ගින්දරනම් මේ වෙලාවෙදි අඩුවෙන් තමයි තියාගන්න ඕනෙ.
- මාළු ටික හොදට තැම්බුනාට පස්සෙ ලිපෙන් බාගෙන තක්කාලි සෝස් ටික දාගෙන කලවම් කරගන්න. තක්කාලි සෝස් මේස හැදි 2 වැඩි වෙන්න පුලුවන් ඔයාලට සමහරවිට. සොස් දාගද්දි ඔයාලට ගැලපෙන විදිහට දාගන්න.
- ඔච්චරයි! ඔන්න ඔහොමයි මාළු මෝජු හදන්නෙ.
හදලා බලන්නකෝ එහෙනම් ඔයාලත්..
ලිපිය ලිව්වේ අපිට හැමදාම අලුත් අලුත් කෑම ජාති හදන විදිහ කියලා දෙන සයුරි මිතුරිය විසින්.