- ඇට ඉවත් කරගත් රටඉඳි 300g
- කිරි (Fresh Milk) කප් 1
- එලගි තෙල් මේස හැදි 1
- කපාගත්ත කජු ටිකක්
සාදාගන්නා ආකාරය:
- මුලින්ම රට ඉදි ටික ඇරගෙන ඇට ඉවත් කරලා සුද්ද කරගෙන බ්ලෙන්ඩරයකට දාලා හොදට බ්ලෙන්ඩ් කර ගන්න (අඹරා ගන්න). රට ඉදි ටික ගොඩක් වියලිලා නම් මේ වැඩේ කරන්න අමාරු වෙනවා. එහෙම වුනොත් මේකෙදී අපි ඇරගෙන තියෙන කිරි කප් එකට අමතරව තව කිරි ටිකක් ඇරගෙන ඒකට රට ඉදි ටික දාගෙන පෙගෙන්න තියලා බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න. එතකොට ලේසියි.
- ඊට පස්සෙ එලගි තෙල් ටික ලිපේ තියලා ඒකට රටඉඳියි කිරි ටිකයි දාගෙන හොදට මිශ්ර කරගන්න.
- ටික වෙලවක් යනකොට කිරි ටික හිදිලා මේ රට ඉදි මිශ්රණය බදුන වගේ ඇලෙන්නෙ නැති තත්වයට එයි. ඊට පස්සෙ මිශ්රණය ලිපෙන් ඉවත් කරගන්න.
- අන්තිමට තියෙන්නෙ කෑලි කපාගන්න. ඒකෙදි ඔයාලා තැටියක් ඇරගෙන ඒ තැටිය හොදට බටර් තවරාගෙන අපි කලින් හදාගත්ත මිශ්රණය ඒකට දා ගෙන, උඩින් කජු ටිකත් දාගෙන මිශ්රණය තුනී කරගෙන නිවෙන්න තියලා කෑලි කපාගන්න. එච්චරයි!
මේ තියෙන්නෙ අපි හැමෝම දන්න රටඉදි. මේවා තමයි මේක හදන්න ගන්න ප්රධානම දේ.
හදලා බලන්නකෝ එහෙනම් ඔයාලත්.