අවශ්ය දේවල්:
- කටු සමග කට්ට කරවල 100g
- වටිටක්කා 200g
- සූදුළුෑණූ 30g
- කපාගත් ළුෑණූ 30g
- කපාගත් අමූමිරිස් 30g
- මිරිස් කුඩූ තේ හැඳි 1
- කරි කුඩූ මේස හැඳි 1 1/2
- කහ කුඩූ තේ හැඳි 1/2
- උළුහාල් ඇට 10යි
- දියකිරි අඬූකෝප්ප 2 (පොල් කිරි)
- මිටි කිරි අඬූකෝපප 1 (පොල් කිරි)
- අබ ඇට තේ හැන්ඳයි
- රම්පෙ, කරපිංචා සහ කුරුඳුපොතු
- ලුණු (අපි කරවල වලින් හදන මේ වගේ කෑම වලට ගොඩක් වෙලාවට ලුණු දාන්නෙ නෑ. කරවල වලම ලුණු තියෙන හින්දා. නමුද් අන්තිමට හොද්දෙ ලුණු රහ මදියි වගේනම් ලුණු ටිකකුත් ඔයාලගේ රස අනුව දාගන්න.)
සාදාගන්නා ආකාරය:
- මුලින්ම වටිටක්කා කෑලි කපාගන්න.
- ඒවගේම කරවල කටුත් සමග සෝදා කපාගන්න.
- ඊට පස්සෙ අබ ඇට වතුරෙන් අබරාගන්න.
- අන්තිමට කරන්න තියෙන්නෙ වටික්කා සහ කරවල බඳුනක දමා මිටිකිරි සහ අබ හැර අනෙක් සියල්ල එකට දමා ලිප තබා තැම්බෙන්නට හැර, තැබ්බුණු පසු මිටිකිරිවලට අබ මිශ්රකර එයට දමා හොද්ද උතුරවා හොදින් නටවා ගන්න එක. එච්චරයි! කරිය හදලා ඉවරයි. දැන් ඉතින් පිළිගන්වන්න තමයි තියෙන්නෙ.
හදලා බලන්නකෝ එහෙනම් එක පාරක් හරි ගෙදරට වට්ටක්කයි, කට්ටා කරවලයි ගෙනාපු වෙලාවක.
මේ ලිපිය උපුටා ගැනීමක්. ලිපිය ලබාගත්තේ sinhalamag.com වෙබ් අඩවියෙන්.