අවශ්ය දේවල්:
- ඉඳුණු කෙසෙල් ගෙඩියක්
- කුරුඳු කුඩු ස්වල්පයක්
- ගාගත් හකුරු මේස හැඳි 2 ක්
- කිතුල් පැණි හෝ මී පැණි ටිකක්
සාදාගන්නා ආකාරය:
- කෙසෙල් ගෙඩියේ ලෙල්ල හැර එය මැදින් දික් අතට කෙසෙල් ගෙඩිය වෙන් නොවෙන්න පැල්මක් දමා ගන්න.
- ඒ මැදට ගාගත් හකුරු සහ කුරුඳු කුඩු දමා ෆොයිල් පේපර් එකකින් ඔතාගන්න.
- දැන් තියෙන්නෙ බේක් කරගගන්න. අවන් එකට කෙසෙල් ගෙඩිය දාලා සෙල්සියස් 180ට විනාඩි 7ක් බේක් කරගන්න ඕනෙ. එහෙමත් නැත්නම් පෑන් එකක තියලා ග්රීල් කරගන්නත් පුලුවන්. (ඇත්තටම මේක ග්රීල් කරගන්න පුලුවන් නම් ගොඩක් හොදයි.)
- බේක් වුනාට පස්සෙ කිතුල් පැණි හරි මී පැණි හරි කෙසෙල් ගෙඩිය උඩින් දාලා පිලිගන්වන්න පුලුවන් ඔයාලට. තව ඕනෙමනම් උඩින් කපාගත්ත කජු වගේ මොනවා හරි ටිකකුත් ඉසගන්න පුලුවන් ඔයාලට.
කෙසෙල් ගෙඩිය ෆොයිල් පේපර් එකකින් මේ වගේ ඔතාගන්න. ඊට පස්සෙ තමයි බේක් කරගන්න ඕනෙ.
දැන් ඉතින් කන්න තමයි තියෙන්නෙ.
ලිපිය ලියන්න කරුණු ලබාගත්තේ aniwa.lk වෙබ් අඩවියෙන්.