අවශ්ය දේවල්:
- කොළ පාට ඇපල් ගෙඩි 03
- රතු ළූණු ගෙඩි 4 -5
- සුදු ළූණු බික් 03
- අමුමිරිස් කරල් 03
- බැදගත් මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 01
- බැදගත් තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 01
- ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/2
- එනසල් කරල් 02
- කරාබු නැටි 03
- කබලේ බැද ගත කජු මද ග්රෑම් 50
- කබලේ බැදගත් රතු හාල් මේස හැඳි 01
- ගොරකා
- මිටිකිරි අඩු කෝප්ප 01
- දියකිරි අඩු කෝප්ප 02
- ලුණු රසට අනුව
සාදාගන්නා ආකාරය:
- කබලේ බැද ගත සහල්, කජු, මිරිස් කුඩු, තුනපහ කුඩු, ගම්මිරිස් කුඩු, ගලේ අඹරා ගුලියක් සාදා ගන්න.
- රතු ළූණු හා අමු මිරිස් සිහින්ව කපා ගන්න.
- එනසාල් හා කරාබු නැටි තලා ගන්න.
- ඇපල් වල ඇට ඉවත් කර පොත්ත පිටින්ම තරමක කැබලිවලට කපා ගන්න.
- මැටි හට්ටියක් ගෙන එයට කපා ගත ඇපල්, අඹරා ගත් පහේ ගුලිය, රතු ළූණු, කරාබු නැටි, එනසාල්, ලුණු, ගොරකා සහ දියකිරි එකතු කර හොඳින් අතගා මඳ ගින්දරේ තම්බෙන්නට හරින්න.
- හොඳින් තැම්බී දියකිර් අඩක් පමණ අඩු වීගෙන එනවිට මිටි කිරි එකතු කර හොඳින් මිශ්ර කර මඳ ගින්දරේ උකු කාරියක් ලෙස නටවා ගන්න. ඔච්චරයි!
කොළ පාට ඇපල් තමයි මේ ව්යංජනය හදන්න ගන්නේ.
මේ ලිපිය උපුටා ගැනීමක්. ලිපිය ලබා ගත්තේ goodhousekeeping.lk වෙබ් අඩවියෙන්.