About Me

My photo
wikitech.xyz
Welcome to WikiTech! We are your go-to destination for insightful and up-to-date tech-related articles and information.
View my complete profile

Prawn Curry - ඉස්සන් කිරි හොදි

ඔන්න දැන් කියලා දෙන්න යන්නෙ ඉස්සො මිශ්‍ර කිරි හොද්දක් හදාගන්න විදිහ. ගොඩක් අය ඉස්සො උයනවා අඩුයිනෙ, …
Prawn Curry - ඉස්සන් කිරි හොදි
ඔන්න දැන් කියලා දෙන්න යන්නෙ ඉස්සො මිශ්‍ර කිරි හොද්දක් හදාගන්න විදිහ. ගොඩක් අය ඉස්සො උයනවා අඩුයිනෙ, ඩෙවල් තමා දාන්නෙ ඉස්සො හම්බුනහම. ගොඩක් වෙලාවට ඔයාලා මේ විදිහට හදලා කාලා නැතුව ඇති. ඉස්සො වලින් තව සම්බෝල එහෙමත් හදනවනෙ (නෑ නෑ කූනිස්සො ගැන නෙමේ මේ කියන්නෙ). ඒවා පස්සෙ කියලා දෙන්නම්කෝ.. බලන්නකෝ එහෙනම් මේ කිරි හොද්ද හදන්නේ කොහොමද කියලා..

අවශ්‍ය දේවල්:
  • ඉස්සන් ග්‍රෑම් 500
  • කහ කුඩු
  • අඹරා ගත් අබ තේ හැඳි 1 යි
  • බැදගත් උළුහාල් ස්වල්පයක්
  • රතුලූණු ගෙඩි 3 යි
  • දෙහි යුෂ මේස හැඳි 1 යි
  • ඉදුණු මිරිස් කරල් 2
  • ගොරක කැබලි 3
  • පොල් කිරි කෝප්ප 5 යි
  • අඹරා ගත් තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1 යි
  • මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1
  • ලුණු, රම්පෙ, කරපිංචා

සාදාගන්නා ආකාරය:
  • ඉස්සන් සෝදා අවශ්‍ය නම් පමණක් පොතු ඉවත්කර බඳුනකට දමන්න. දෙහි, අබ, කහ හැර අනෙක් සියලුම කළමනා දමා වතුර කෝප්ප තුනක් පමණ දමා ලිප තබන්න.
  • ඉස්සන් තැම්බුන පසු පොල් කිරි වලට ඉතුරු කර ගත් කහ, අබ, දෙහි ඇඹුල් යොදා වක්කරන්න.
  • හොද්දේ කිරි කැටි නොගැසෙන්නට, හොඳින් හැඳි ගා ලුණු ඇඹුල් බලා ලිපෙන් ඉවතට බා ගන්න.
  • වඩා රසවත් කිරීමට හොද්ද උයන විට මුරුංගා කොළ ස්වල්පයක් එකතු කරන්න. ඔච්චරයි!

 මේ ෆොටෝ එකනම් දාන්න ඕනෙත් නෑ. මේ මොනවද කියලා අපි හැමෝම දන්නවනේ.. ඉස්සො ඉස්සො!!











මේ ලිපිය උපුටා ගැනීමක්. ලිපිය ලබා ගත්තේ goodhousekeeping.lk වෙබ් අඩවියෙන්.
wikitech.xyz
wikitech.xyz

Welcome to WikiTech! We are your go-to destination for insightful and up-to-date tech-related articles and information.

Article Tag
Newer Posts
Older Posts
Comment