අවශ්ය දේවල්:
- ලොකු ගෝවා මල් 1ක්
පොල් මැල්ලුම සාදා ගැනීමට අවශ්ය දේවල්:
- සිහින්ව ගා ගත් පොල්
- කහ ස්වල්පයක්
- වියලි මිරිස් කරල් 2-3ක්
- තලාගත් ගම්මිරිස් ඇට කිහිපයක්
- සිහින්ව ලියා ගත් අමු මිරිස්, රතු ළුනු, සුදු ළුනු ටික බැගින්
- රම්පෙ, කරපින්චා
- ලුනු ස්වල්පයක්
- තෙල් ස්වල්පයක්
සාදාගන්නා ආකාරය:
- සෝදා ගත් ගෝවා මල ග්රේටර් එකකින් ගා ගන්න
- වලදකට තෙල් සුවල්පය එකතු කොට සිහින්ව ලියා ගත් අමු මිරිස්, රතු ළුනු, සුදු ළුනු ටික තෙම්පරාදු කර ගන්න.
- එයට වියලි මිරිස් කරල් හා රම්පා, කරපින්චාද එකතු කරන්න.
- සිහින්ව ගා ගත් පොල් ටිකට කහ, තලාගත් ගම්මිරිස් ඇට කිහිපයද, ලුනුද එක්කර කලවම් කරගෙන එයද තෙම්පරාදුවට එකතු කරන්න.
- ග්රේට් කරගත් ගෝව මලද එයට එකතු කර, කූරු ගා මද ගින්නේ පිස ගන්න.
- හරියටම කොස් මැල්ලුමක් වගේ. හරිම රසයි!
මේ තියෙන්නෙ ගෝවා මල්
මේ තියෙන්නෙ අපි දැන් කොස් මැල්ලුමක් විදිහට හදාගත්ත ගෝවා මල්.
ලිපිය ලබාගත්තේ gayananethmi.com වෙබ් අඩවියෙන්. විශේෂ ස්තූතිය මුලින්ම පලකල "කොස් මැල්ලුමක් ආකාරයට ගෝවා මල් හදන්නේ මෙහෙමයි" කියන ආහාර වට්ටෝරුවේ සිදුවූ වැරැද්ද පෙන්වා දුන් ශබීරා මිතුරිය.