ඔන්න දැන් කියලා දෙන්න හදන්නෙ ජපන් ක්රමයකට රසම රස බතක් උයාගන්න විදිහ. අපි මේක හදන්නෙ තම්බගත්ත ඉස්සො එහෙම දාලා. බලන්නකෝ හදන විදිහ එහෙනම්.
අවශ්ය දේවල්:
- සම්බා හාල් 2kg
- ඉස්සන් 500g
- ළූණු කොළ 400g
- රට ළූණු 200g
- එළඟිතෙල් 200g
- ගම්මිරිස්, කරාඹුනැටි, එනසාල් (අඹරාගත්) මේස හැඳි 1 1/2
- ලුණූ ස්වල්පයක්
සාදාගන්නා ආකාරය:
- ඉස්සන් සුද්ධ කරගෙන තම්බා ගන්න.
- එළඟිතෙල් නටවාගෙන ඉස්සන්, ළූණු කොළ, රට ළූණු සමග ගම්මිරිස් මිශ්රණය හොඳින් තෙම්පරාදු කරගන්න.
- ඊලඟට හාල්ද, ඊට උඩින් ඉස්සන් තැම්බූ වතුරද, අවශ්යනම් තවත් වතුරද ලුණුද එකතුකර බත තම්බාගන්න. එච්චරයි!
ලිපිය ලබාගත්තේ gayananethmi.com වෙබ් අඩවියෙන්.