ඔන්න දැන් කියලා දෙන්න යන්නෙ බණ්ඩක්කයි මී කිරියි දාලා සලාදයක් හදා ගන්න විදිහ.
අවශ්ය දේවල්:
- ළපටි බණ්ඩක්කා 250g
- හීනියට ලියා ගත් රට ලූණු ගෙඩි 1
- හීනියට කපා ගත් අමු මිරිස් කරල් 2-3
- කෑලි සහිත ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැදි ½ (අවශ්ය නම් ගම්මිරිස් ප්රමණය අඩු හෝ වැඩි කර ගන්න)
- මුදවපු කිරි මී කිරි මේස හැදි 3-4
- ලුණු (රස අනුව)
සාදා ගන්නා ආකාරය:
- ළපටි බණ්ඩක්කා හොඳින් පිරිසිදු කර ගෙන සිහින් දිගටි කෑලි කපා ගන්න.
- පසුව එයට සියල්ල එක් කර රස අනුව ලුණු ද දමා ගෙන හොඳින් කලවම් කර ගන්න.
- සාදා ගත් බණ්ඩක්කා සලාදය ශීතකරණයේ විනාඩි 20-30ක් තබා ගැනීමෙන් අනතුරුව ආහාරයට ගැනීමෙන් වඩාත් රසවත් වේ.
ලිපිය ලියන්න කරුණු ලබා ගත්තේ Hemadama Aadaren on RanOne FM ෆේස්බුක් පිටුවේ අය ලියපු ලිපියකින්.