අවශ්ය දේවල්:
- ගා ගත් පොල්
- ලියා ගත් රට ලූණු
- කහ කුඩු තේ හැදි
- ලියා ගත් අමු මිරිස්
- වතුර
- ලුණු
- දෙහි
- කරපිංචා
- රම්පේ
- උම්බලකඩ
සාදා ගන්නා ආකාරය:
- පොල්, රට ලූණු, කහ කුඩු, අමු මිරිස්, කරපිංචා, රම්පේ, උම්බලකඩ හා වතුර සියල්ල භාජනයකට දමා ලිපේ තබා ගෙන හැදි ගාමින් මද ගින්නේ පිස ගන්න.
- රස අනුව ලුණු එකතු කරන්න.
- අවසානයේ දී පොල් ටික හොඳින් තැම්බුනු පසු දෙහි එක් කර ලිපෙන් බා ගන්න.