ඔන්න දැන් කියලා දෙන්න යන්නෙ ගම්මිරිස් එහෙම දාපු ටිකක් සැර කෝලිෆ්ලවර් සලාදයක් හදාගන්න විදිහ. කෝලිෆ්ලවර් බැදලා තමයි මේක හදන්නෙ. සැරයි වගේම රසවත්!
අවශ්ය දේවල්:
- සෝදා පිරිසුදු කල ගෝවා මල් (කෝලිෆ්ලවර්)
- කඩල පිටි
- ලුනු ගම්මිරිස්
- තක්කාලි
- අමුමිරිස්
- ලූනු
- දෙහි
සාදාගන්නා ආකාරය:
- ගෝවා මල් ටික ලුනු, ගම්මිරිස් තවරා මදක් සීසන් කරන්න. (ටිකක් වෙලා තියන්න කියලා කියන්නෙ)
- කඩල පිටි වතුරෙන් මිශ්ර කර උකු බැටර් එකක් හදන්න.
- ගෝවාමල් එහි දවටා රන්වන් පාට වෙන තෙක් ගැබුරු තෙලේ බදින්න.
- තක්කාලි, ලූනු, අමුමිරිස් සිහින්ව ලියා ගෝවා මල් ලුනු, ගම්මිරිස් සමග මිශ්ර කරන්න.
ලිපිය ලිව්වේ: Ruwanthika Madushani මහත්මිය.