අවශ්ය දෙවල්:
- හොදින් ඉදුණු රතුපාට තක්කාලි ගෙඩි කිහිපයක්
- හිනියට කපා ගත් කරපිංචා ටිකක්
- හිනියට කපා ගත් ළුුනු වැඩිපුර ටිකක්
- රස අනුව ලුනු
- මිරිස් කුඩු / ගම්මිරිස් කුඩු අවශ්ය ප්රමාණයට
- අබ ඇට ටිකක්
සාදාගන්නා ආකාරය:
- මුලින් තක්කාලි පොඩියට කපා ගන්න.
- පසු භාජනයක් ලිපේ තියා එයට තෙල් ටිකක් දමා රත් වු පසු එයට අබ ඇට ටික දමා පුපුරන්න යවන්න.
- පසු එකටම කපා ගත් ළුුනු හා කරපිංචා කොල ටික දමා හොදින් බැදෙන්නට හරින්න.
- එයටම කපා ගත් තක්කාලි ටික දමා හොදින් බැදෙන්නට හරින්න .
- දැන් එයට රස අනුව ලුනු / මිරිස් කුඩු හා ගම්මිරිස් කුඩු දමා හොදින් මිශ්ර කර ගෙන, තක්කාලි ටික හොදින් සෝප්ට් වනතුරු උයා ගන්න.
- පසු හොදින් සෝප්ට් වුන තක්කාලි ටික, ලිපේ තිබියදීම හොදින් පොඩි කර ගන්න.
ලිපිය ලිව්වේ: Kanchana Joseph මහත්මිය.