අවශ්ය දේවල්:
- හීනියට ලියාගත් ගෝවා - 500g
- එළඟිතෙල් මේස හැඳි - 2
- මිරිස් කුඩු තේ හැඳි - 1
- පෙරුම්කායම් තේ හැඳි - ¼
- ගාගත් පොල් - 50g
- සීනි තේ හැඳි - 1
- කොත්තමල්ලි කොළ තේ හැඳි - 1 ½
- කහකුඩු තේ හැඳි - ½
- කපාගත් වියළි මිරිස් කරල් - 7 – 8
- පදමට ලුණු
- දෙහි යුෂ මේස හැඳි - 1
- අබ තේ හැඳි - 1
සාදාගන්නා ආකාරය:
- සුදුසු භාජනයක් ළිප තබා, එයට එළඟිතෙල් දමා රත් කරගන්න.
- පසුව එයට අබ, වියළි මිරිස්, පෙරුම්කායන් දමා තෙම්පරාදු කරගන්න.
- ඉන්පසු එයට ගෝවා දමා තෙම්පරාදු කරගන්න. අනිකුත් සියලුම ද්රව්ය ද එක්කර ගන්න.
- දැන් ළිපෙන් බා දෙහි යුෂ එක්කර කෑමට ගන්න.
ලිපිය බලා ගත්තේ රසඳුන (සිළුමිණ පත්තරේ) වෙබ් අඩවියෙන්. (silumina.lk)