අවශ්ය දේවල්:
- එල කරගත් තල 250g
- කිතුල් හකුරු 250g
- අගල් 2 1/2 දිග විශ්කම්භය 1/2" එස්ලෝන් බට කෑල්ලක්, සහ එම ප්රමානයට ගැලපෙන රවුම් දිග කෝටුවක්
- එනසාල් ඇට 2
- ලුණු ස්වල්පයක්
- වංගෙඩියක්
- ටිෂු කොල, ඔයිල් පේපර්ස් හෝ සෙලෆින් කෑලි
සාදාගන්නා ආකාරය:
- තල ගරා සෝදා වේලාගන්න. ඉන්පසු කබලේ ටිකක් රත්කර ගන්න.
- තල වලට ලුනු ස්වල්පයක් එක්කර, හකුරු, එනසාල් යන සියල්ලම වංගෙඩියට දමා ගුලි කරන්න පුලුවන් අවස්ථාට එනතුරු කොටා ගන්න.
- ඉන්පසු එස්ලෝන් බට කෑල්ලට මිශ්රණය පුරවා හොදින් තද කර ලී කැබැල්ලෙන් එලියට තල්ලු කරන්න.
- 2'' ප්රමානයට කපා ගන්න.
- මෙය ඔයිල් පේපර් හෝ සෙලෆින් කෑල්ලක ඔතා ටිෂු කොලවල ඔතන්න. (උඩ තියෙන ෆොටෝ එකේනම් ටිශූවල ඔතලා නෑ)
- රසයි. පිරිසිදුයි.
වැදගත්:
- මේකට පොල් නම් දාන්නේ නෑ. නමුත් පොල් දාන්න පුලුවනි. කල් තියා ගන්න මේ විදිය හොදයි.
ලිපිය ලිව්වේ: Seetha Ponnamperuma මහත්මිය.