අවශ්ය දේවල්:
- රුලං 100g
- සීනි 100g
- කිරි 1l (Fresh milk, Milk powder, Milkmaid)
- කරදමුංගු කරල් 4ක්
- රට ඉඳි ගෙඩි 20ක් පමණ
- කජු මද 20ක් පමණ
- බටර් මේස හැදි 3ක් පමණ
සාදා ගන්නා ආකාරය:
- පළමුව බටර් රත් කර ගන්න.
- එයට රුලං දමා රන් වන් පැහැ වන තුරු බැද ගන්න.
- එයට කිරි මිශ්ර කර කැටි නොගැසෙන සේ හොඳින් හැදි ගා ගන්න.
- පසුව සීනි, කුඩු කර ගත් කරදමුංගු මිශ්ර කර හැදි ගා ගන්න.
- අවසානයේ දී කපා ගත් රට ඉදි, කජු මද එයට මිශ්ර කර ගන්න.
- මිශ්රණය ඝන වන තුරු හොඳින් හැදි ගාමින් බස්සවා ගන්න.
- පසුව උණුවෙන් හෝ ශීත කර ආහාරයට ගන්න.
වැදගත්:
- කැමති නම් මෙයට කලරින් භාවිතා කර වර්ණ ගැන්විය හැකිය.
හදලා ඉවර උනහම මෙන්න මේ වග තියෙයි. ඔයාලා චුට්ටක් සරසා ගන්න.
නිර්මාංෂ පුඩිමක් හින්දා හැමෝටම කන්න පුලුවන්
ලිපිය ලිව්වේ: Kasunthi Amarasekara මහත්මිය.