අවශ්ය දේවල්:
- සව් 100g
- වතුර කෝප්ප 2
- කිරි කෝප්ප 1 1/2
- සීනි (රස අනුව)
- බිත්තර සුදුමද 2
- වැනිලා තේ හැදි 1
- කලරිං
සාදා ගන්නා අකාරය:
- සව් වලට වතුර කෝප්ප දෙක දමා පොගවා ඇට හොදින් ඉදෙන තුරු උයා ගන්න.
- කිරි කෝප්පයකට සීනි දමා සව් එකට දමා උනු කර ගන්න. ලිපෙන් බා වැනිලා එකතු කරන්න.
- බිත්තර සුදු මද දෙක පුලුන් ආකාරයට බීට් කරන්න. මෙය කොටස් තුනකට බෙදා කැමති පාට එක් කරන්න.
- ඉතිරි කිරි කෝප්ප බාගයටද සීනි දමා උනු කර ලිපේ තිබියදීම බිත්තර සුදු මද ටික ටික හැන්දකින් දමමින්, බෝල කරමින් උයා ගන්න.
- එකින් එක සව් මිශ්රණය උඩින් අලන්කාරව තබන්න.
- නිවුන පසු ශීතකර, කෑමට ගන්න.
මේ තියෙන්නේ මම ගත්ත දේවල් ටික
මෙහෙම කලරිං දාගත්තා
ලිපිය ලිව්වේ: Seetha Ponnamperuma මහත්මිය.