රසම රස අමු ගස්ලබු ව්යාංජනයක් හදන්නේ කොහොමද කියලා බලන්නකෝ..
අවශ්ය දේවල්:
- අමු ගස්ලබු ගෙඩියක්
- ලොකු ලූණු
- සුදු ලූණු
- ඉඟුරු
- අබ
- කරදමුංගු
- කරාබු නැටි
- කුරුදු පොතු
- රම්පෙ
- කරපිංචා
- මිරිස් කුඩු
- කහ කුඩු
- බැදපු තුනපහ කුඩු
- ලුණු
- පොල් තෙල්
- පොල් කිරි (මිටි කිරි හා දිය කිරි ලෙස වෙන වෙනම)
සාදා ගන්නා ආකාරය:
- මුලින්ම ගස්ලබු ගෙඩියේ පොත්ත ඉවත් කර ගන්න.
- අනතුරුව එහි ඇට ඉවත් කර සෝදා කැබලි වලට කපා ගන්න.
- භාජනයකට තෙල් දමා රත් වන විට එයට සුදු ලූණු, රට ලූණු, අබ, රම්පෙ, කරපිංචා, ඉඟුරු දමා රන් වන් පැහැයට බැදගන්න.
- පසුව මෙයට මිරිස් කුඩු එකතු කර ගන්න.
- දැන් ගස්ලබු ටික එකතු කරන්න.
- ඉන්පසු ඉතුරු පහේ වර්ග, රම්පෙ, කරපිංචා හා රස අනුව ලුණු දමා භාජනය පියනෙන් වසා විනාඩි පහක් පමණ මද ගින්නේ තැම්බෙන්න හරින්න.
- දැන් දියකිරි එකතු කර ටික වේලාවක් තැම්බෙන්න තබන්න.
- අවසාන වශයෙන් මිටි කිරි ද එක් කර තමන්ට අවශ්ය තරමට හිදවා ගන්න.
වැදගත්:
- මේ සඳහා යොදා ගන්නා ගස්ලබු ගෙඩිය අමු නම් වඩාත් සුදුසු වන අතර යන්තම් පැහී ගෙන එන ගස්ලබු ගෙඩියක් වුවද සුදුසුය.
- නමුත් ඉදුනු හෝ හොඳින් පැහී පාට වැටුනු ගස්ලබු ගෙඩි මේ සඳහා නුසුදුසුය.
ම්ම්ම්....
ලිපිය ලිව්වේ: Tehani Kasundani මහත්මිය.