අවශ්ය දේවල්:
- මුං පරිප්පු
- රතු ලූනු
- සුදු ලූනු
- අමු මිරිස්
- රම්පෙ
- කරපිංචා
- කහකුඩු
- මිරිස් කුඩු චුට්ටක්
- තුනපහ කුඩු චුට්ටක්
- ලුණු
සාදාගන්නා ආකාරය:
- මුං පරිප්පු ටික කබලේ බැද ගන්න. එතකොට හොඳ සුවඳකුත් දැනෙනවා.
- බැද ගත් පරිප්පු ටික ටිකක් වෙලා පෙඟෙන්න දාන්න.
පරිප්පු ටික දැන් හරි මේ තියෙන්නෙ මම ඒක උයපු විදිය:
- පොඟවා ගත් පරිප්පු ටිකට සිහින්ව කපා ගත් රතු ලූනු, සුදු ලූනු, අමු මිරිස්, රම්පෙ, කරපිංචා, කහකුඩු / මිරිස් කුඩු චුට්ටක්, තුනපහ කුඩු චුට්ටක් දාලා වතුරෙන් තම්බා ගන්න. හොඳින් තැම්බුනාම රස අනුව ලුණු එකතු කරන්න.
- මිටිකිරි චූට්ටක් දමන්න.
- හොඳින් උයාගෙන ලිපෙන් අයින් කරන්න.
වැදගත්:
- ඔය දාලා තියෙන්නෙ මන් හදපු විදිහ. මුං පරිප්පු කබලේ බැදලා පෙගෙන්න දාලා ඊට පස්සෙ සාමාන්යෙන් පරිප්පු උයන විදියටම උයා ගත්තනම් හරි.
ලිපිය ලිව්වේ: පියුමි තණවීර ආරච්චි මහත්මිය.