- වියළි කූනිස්සන් කෝප්පයක්
- වියලි කජු කෝප්පයක්
- ලොකු රටලූනු ගෙඩියක්
- කරපින්චා කෝප්ප බාගයක්
- කෑලි මිරිස්
- රස අනුව ලුනු
- සීනි මේස හැදි බාගයක්
- තෙල්
සාදාගන්නා ආකාරය:
- කූනිස්සන් හොදින් සෝදා ගන්න. සමහර කූනිස්සන්ගෙ වැලි තියන නිසා වැලි ඉවත් වෙනතුරුම කිහිපසැරයක් සෝදා ගන්න. ඉන්පසු වතුර ගතිය වේලෙන්න තියන්න.
- කරපින්චා කොලත් සෝදා වතුර වියලෙන්න පැත්තකින් තියන්න.
- රටලූනු කුඩාවට කපා ගන්න.
- දැන් තෙල් තාච්චියක් ලිප තබා තෙල් දමන්න. මේ සේරම ගැඹුරු තෙලේ බදින්න ඕන නිසා ටිකක් වැඩිපුර තෙල් එකතු කරන්න.
- තෙල් රත් වූ විට කූනිස්සන් දමා රන්වන් පැහැවනතෙක් බදින්න.
- ටිශූ පේපර් එකක් මත බැදගත් කූනිස්සන් දාන්න තෙල් ඉවත් වෙනතුරු.
- දැන් ඒ තෙලටම කජු දමා බැද ගන්න. කජු ගොඩක් කලු වෙනතුරු බදින්න එපා. රන්වන් පැහැවනවිට තෙලෙන් ඉවත් කරන්න.
- රටලූනුත් ඒ විදියටම ගැඹුරු තෙලේ බැදල ගන්න.
- කරපින්චා කොළත් මේ විදියටම බැද ගන්න.
- අන්තිමට කැලි මිරිස්නුත් තෙල්වල බැද ගෙන හැන්දකින් ඉවත් කර ගන්න. ( කෑලි මිරිස් බදින කොට දැල්ල ගොඩක් අඩු කරල බදින්න. නැත්නම් ඉක්මනට පිච්චෙන්න ගන්නවා )
- දැන් බාජනයක් අරගෙන බැදගත් කූනිස්සන්, කජු, කරපින්චා සහ බැදගත් කෑලිමිරිස් දමා හොදින් කලවම් කරන්න.
- රස අනුව ලුනුසහ සීනි දමා නැවතත් කලවම් කරන්න.
- නිවුනාට පසු වීදුරු බදුනක අසුරා කැමති විට පාවිච්චි කරන්න.
වැදගත්:
- හොදට අසුරාගත්තොත් මෙය සති කිහිපයක් උනත් නරක් නොවී පාවිච්චි කරන්න පුලුවන් රසවත් බැදුමක්.
ලිපිය ලිව්වේ: ශිඛී රණසිංහ (katatarasata.lk) මහත්මිය.