හැමදාම හදන්නෙ කොහිල මාළුව නේ. පොඩි වෙනසකටත් එක්ක මෙහෙම කොහිල හදලා කාලා බලමු. ලොකු පොඩි කවුරුත් කැමති වේවි...
අවශ්ය දේවල්:
- හොඳින් මෝරපු කොහිල අල
- තක්ලිකාලි
- ලොකු ලූණු
- අමු මිරිස් හෝ මාළු මිරිස්
- ගම්මිරිස් කුඩු
- කහ කුඩු
- උම්බලකඩ කුඩු
- ලුණු
- දෙහි
- පොල් තෙල්
සාදා ගන්නා ආකාරය:
- කොහිල අල පිරිසිදු කර හොඳින් සෝදා හීනියට පෙති කපා ගන්න.
- දැන් එයට කහ සහ ලුණු ටිකක් දමා ගැඹුරු තෙලේ බැද ගන්න
- තක්කාලි, ලූණු, අමු මිරිස් හෝ මාළු මිරිස් සිහින්ව කපා ගන්න
- අවසානයේ බැද ගත් කොහිල, කපා ගත් ලූණු, අමු මිරිස්/මාළු මිරිස්, තක්කාලි හා උම්බලකඩ සියල්ල එකට එක් කර රස අනුව ලුණු, ගම්මිරිස් හා දෙහි දමා හොඳින් අනා ගන්න.
වැදගත්:
- සිහින් පෙති කපා ගත් කොහිල වල වතුර ගතිය වැඩි යයි හැගේ නම් ඒවා මිරිකා ගන්න.
පල්ලෙ පොටෝ ටිකත් ටිකක් බල්ලන්කෝ:
මේ තියෙන්නේ මම හදාගත්ත සලාදය. උඩම පොටෝ එකේ තියෙන්නෙත් මේකම තමා.
ලිපිය ලිව්වේ: Indu Kumari Jayasekara මහත්මිය.