බොහෝ දෙනාගේ ඉල්ලීම මත, හාල්මැස්සන් දැමූ කතුරුමුරුංගා බැදුමක්. හදන්න ලේසියි, ඒවගේම රසයි, ගුණයි!!
අවශ්ය දේවල්:
අවශ්ය දේවල්:
- සුද්ද කර හොඳින් සෝදා ගත් හාල්මැස්සන් ටිකක්
- සෝදා දිය බේරා ගෙන දෙකට කපා ගත් කතුරුමුරුංගා කොල ( කොල පිටින්ම වුනත් කමක් නෑ)
- සිහින්ව ලියා ගත් ලොකු ලූණු ගෙඩියක්
- කපා ගත් අමු මිරිස් කරල් 2-3ක්
- කෑලි මිරිස්
- ලුණු
- බැදීමට තෙල්
සාදාගන්නා ආකාරය:
- භාජනයක් ලිපේ තියලා තෙල් දාලා රත් වෙන්න තියන්න .
- රත් වූ තෙල් එකට හාල්මැස්සන් දමා හොඳින් බැද ගන්න.
- ඒකටම ලියා ගත් ලොකු ලූනු, අමු මිරිස්, කෑලි මිරිස්, රස අනුව ලුණු දාලා බැදෙන්න හරින්න.
- හොඳින් බැදුනට පස්සෙ කතුරුමුරුංගා කොල ටික දාලා ඉක්මනින් ලිපෙන් අයින් කරලා හොඳින් කලවම් කරන්න.
- දැන් ඉතිං කන්න :)
මේ තියෙන්නේ මම හදපු බැදුම
ලිපිය ලිව්වේ: Piumi Thanaweera Arachchi මහත්මිය.