අවශ්ය දේවල්:
- ගෝවා මල්
- තක්කාලි
- රතු ලූණු හෝ බී ලූණු
- අමු මිරිස්
- ගම්මිරිස්
- කෑලි මිරිස්
- ලුනු
- තම්බා ගත් කඩල
- බැසිල් කොළ හෝ ලූණු කොළ
- පොල් තෙල්
සාදා ගන්නා ආකාරය:
- ගෝවා මල් කැබලි කපා හොඳින් සෝදා පිරිසිදු කර ගන්න.
- පසුව එම කපා ගත් ගෝවා මල් ගැඹුරු තෙලේ බැද ගන්න.
- දැන් එයට තම්බා ගත් කඩල, ලියා ගත් තක්කාලි, ලියා ගත් රතු ලූණු හෝ බී ලූණු හා ලියා ගත් අමු මිරිස් එක් කරන්න.
- ඉන්පසු තම තමන් කැමති ආකාරයට රස අනුව ගම්මිරිස්, කෑලි මිරිස් හා ලුනු එකතු කර ගන්න.
- අවසානයේ දී බැසිල් කොළ හෝ චොප් කර ගත් ලූණු කොළ සලාදයට දමා ගන්න.
වැදගත්:
- කැමති අයට මෙයට මයෝනිස් (mayonnaise) හා ලෙමන් යුෂ (lemon juice) ද එක් කර ගත හැකියි.
ලිපිය ලිව්වේ: G.සෙව්මි උපේක්ෂා මෙනවිය. මෙම වට්ටොරුවෙන් කරන්නවූ උපුටාගැනීම් සියල්ලම ඇයගේ අවසරය මතම සිදුවිය යුතුය.