මේකට ගන්නෙ අමු රටකජු. කඩල කරත්ත වල තියෙන ඒවා කබලේ බැදලා තියන්නෙ. ඒවා නෙවෙයි. අමු ඒවා ග්රොසරි වල ගන්න තියනවා.
අවශ්ය දේවල්:
අවශ්ය දේවල්:
- අමු රටකජු කප් 2
- මිරිස් කුඩු
- අමු තුනපහ
- බැදපු තුනපහ
- සිහින්ව කැපූ අමුමිරිස් ,බීලුනු ,සුදුලූනු
- උලුහාල්
- රම්පෙ
- කරපිංචා
- මිටිකිරි
- දියකිරි
සාදාගන්නා ආකාරය:
- රටකජු ටිකක් පැයක් දෙකක් වතුරෙ පොගවන්න.
- මිරිස් කුඩු, අමුු තුනපහ කුරුදු දමා වතුර දමා මේවා තම්බාගන්න.
- ලාවට වතුර ඉතුරු වනවිට ලූනු ,අමුමිරිස් ,රම්පෙ ,කරපිංචා ,සුදුලූනු දමන්න .
- වතුර අවසන් වු විට දියකිරි දමා එය නටා සිදීගන එනවිට මිටිකිරි දමා මද ගින්නේ තබන්න.
- උඩින් බැදපු තුනපහ ඉසගන්න.
- අන්තිමට රස අනුව ලුනු දමන්න.
ලිපිය ලිව්වේ: Ruwanthika Madushani මහත්මිය.