අවශ්ය දේව:
- සේදා වතුර බේරා ගත් බාස්මති හාල් 1 kg
- මස් තැම්බු වතුර හෝ සුප් කැට ( ලොකු කැට 3 ක් හෝ පොඩි කැට 6 ක්) 11/2 l
- චීස් 50 g ක්
- මාගරින් මේස හැදි 5ක් හෝ 6ක්
- ලුනු අවශ්ය තරම්
- කපා ගත් තක්කාලි 300 g
- කපා ගත් මාලු මිරිස් 150 g (ඇට ඉවත් කර හීනියට කපා ගන්න)
- තක්කාලි සෝස් මේස හැදි 3ක්
- සෝයා සෝස් මේස හැදි 2ක්
- කපා ගත් හතු 300g
- අමු ඉස්සන් 200g
- අමු බේකන් පෝක් කපා ගත් මස් කැබලි 250g ක්
- අමු තුනපහ කුඩු තේ හැදි 2ක්
- කපා ගත් පාස්ලි 100g ක්
සාදාගන්නා ආකාරය:
- කපා ගත් රට ළුණු (රන්වන් පාට වන තුරැ බැද ගන්න), ප්ලම්ස් 50g, කජු 75g මේ තුන වෙනම ගැඹුරැ තෙලෙන් බැද ගන්න
- සෝදා වතුර බේරා ගත් හාල් ලුනු හා මස් තැම්බු වතුර හෝ සුප් වතුර දමා උයා ගන්න.
- වෙනත් භාජනයක් ලිප තබා මාගරින් රත් කරන්න. රත් වු විට එයට කපා ගත් ඉස්සන් හා බේකන් දමා බැදෙන්නට හරින්න.
- ඉන්පසු කපාගත් හතු, පාස්ලි, තක්කාලි, මාලු මිරිස් යනාදිය එක්කර සෝස් වර්ග හා තුනපහ කුඩුද මෙයට මිශ්ර කරන්න. ඉන්පසු ලුනු අවශ්ය පමනට දමා ඉන්පසු උයා ගත් බත මිශ්ර කරන්න.
- බැදගත් ළුණු, කජු, ප්ලම්ස් වලින් භාගයක් බතට ම්ශ්ර කර ඉන්පසු චීස් කැබැල්ල බත් උඩට ග්රේටරයකින් ගා ගන්න.
- පසුව ඉතුරැ භාගෙන් (ළුණු, කජු, ප්ලම්ස්) බත සරසා ගන්න.
හදලා බලන්නකෝ එහෙනම්. රසයි.
ලිපිය ලිව්වේ: Nimantha N Nilupuli විසින්.