කමුද ඇඹරැල්ලා... අමු වෙරළු අච්චාරු......??? අච්චාරු හදන විදිය ගොඩාක් අය දන්නවා. ඒත් නොදන්න කෙනෙක් ඉන්නවා නම් මේ ඒ අයටයි.
අවශ්ය දේවල්:
- වෙරලු, අඹ, ඇඹරැල්ලා, අන්නාසි, ලොවි, ජම්බු, පේර, කාමරන්කා. (මෙකී නොකී පලතුරු වර්ග 1ක් හෝ කීපයක් යොදාගෙන අච්චාරු සෑදිය හැකියි.)
- ලුනු කුඩු
- කෑලි මිරිස්
- ගම්මිරිස් දලා
- සීනි චුට්ටක්
- විනාකිරි ටිකක්
සාදාගන්නා ආකාරය: (මේක ග්රයින්ඩර් එකෙත් හදනවා මම නම්)
- මුලින්ම පලතුරු සෝදා ගන්න
- ලොකු පලතුරු නම් කෑලි කපා ගන්න. වෙරලු, ලොවි වගෙ දේවල් ගෙඩි පිටින්ම ගන්න.(වෙරලු තම්බලා ගන්නත් පුලුවන්, අමුවෙන් ගන්නත් පුලුවන්)
- වංගෙඩියට ලුනු කුඩු, කෑලි මිරිස්, ගම්මිරිස් දලා හොඳට කොටා ගන්න ඒකටම පලතුරුත් ටික ටික දාලා කොටා ගන්න.
- ඊට පස්සෙ වෙනම බාජනයකට දාලා, සීනි චුට්ටක් කලවම් කරන්න. විනාකිරි ටිකක් දැම්මොත් තවත් රසයි.
ලිපිය ලිව්වේ: Piumi Thanaweera Arachchi මහත්මිය.
මුල් ලිපිය අවශ්යනම් මෙතනින් බලාගන්න පුලුවන්.