- රතු තම්පලා අවශ්ය ප්රමාණයට
- කපා ගත් ලුනු ටිකක්
- ගා ගත් පොල් ටිකක්
- රස අනුව ලුණු හා දෙහි ඉස්ම ටිකක්
- කහ ටිකක්
- වෙලිච්ච මිරිස් කරල් 2-3
සාදාගන්නා ආකාරය:
- මුලින් තම්පලා ටික හොදින් සෝදා වතුර ගතිය හොදට යන්න තියන්න.
- පසුව හිනියට කපා ගන්න.
- දැන් භාජනයක් ලිපේ තියා එයට තෙල් ටික වෙන්න දමා, රත් වු පසු වෙලිච්ච මිරිස් කරල් ටික කඩා තෙලට දමා බැදෙන්නට හරින්න.
- පසුව එකටම කපා ගත් ලුනු ටිකත් දමා බැදෙන්නට හරින්න.
- පසුව එයට ලුණු චුට්ටක් හා කහ ටික දමා හොදින් කලවම් කරන්න.
- දැන් එයට ගා ගත් පොල් ටික දමා ටික වේලාවක් බැදෙන්නට හැර, එයට හිනියට කපා ගත් රතු තම්පලා ටික දමා හොදින් කලවම් කරන්න.
- පසුව මැල්ලුම ටික වේලාවක් ලිපේ තියා, ලිප නිවා දෙහි ඉස්ම එකතු කර, ලිපෙන් ඉවතට ගන්න.