- උයා ගත් බාස්මති 1kg
- කුඩවටට කැපූ කැරට් 100g
- ලීක්ස් 50g
- බෝන්චි 50g
- තක්කාලි 100g
- ලියා ගත් ලූනු 50g
- තලාගත් ඉගුරු සහ සුදුලූනු
- කුඩා කෑලි කැපූ කුකුල් මස් 250g
- හොදින් ගසා ගත් බිත්තර 3
- කුඩවට කඩා ගත් කන්කුන් 200g
- තක්කාලි සෝස් මේස හැදි 3
- සෙසෙමි ඔයිල් මේස හැදි 2
- මාලු සෝස් මේස හැදි 2
- ඔඉස්ටෙර් සෝස් මේස හැදි 2
- චිලී පේස්ට් මේස හැදි 4
සාදාගන්නා ආකාරය:
- මුලින්ම තෙල් ලිපේ තියලා සුදූලුනු ඉගුරු දමා බැදෙන්න දෙන්න.
- එයට බිත්තර දමා හොදින් බැදුනට පස්සෙ මස් ටික දාලා බැදගන්න.
- දැන් චිලී පේස්ට් හා ගම්මිරිස් කුඩු දමා කලවම් කරන්න.
- ඊට පස්සෙ ඉතින් කැරට් ලීක්ස් බෝන්චි (කැමති නම් ගෝවා මලුත් දාන්න) දාන්න.
- ගින්දර ටිකක් වැඩි කරන්න.
- එලවලු ටික තෙම්පරාදු උනාට පස්සෙ එයට සොස් වර්ග ටික, ලුනු ටිකක් දාල කලවම් කරල බත් එකතු කර කලවම් කරගන්න.
- අන්තිමට කන් කුන් ,තක්කාලි සෙසෙමි ඔයිල් දාලා ටිකක් උඩ දාලා වැඩ දාලා හොදට කලවම් කර ගන්න.(හලා ගන්නවා එහෙම නෙමෙයි)
- දැන් ගින්දර අඩූ කරන්න.
- පියන වසා මද ගින්නෙ විනඩි 2ක් විතර තියන්න.
ලිපිය ලිව්වේ: වෙබ් අඩවියේ ඉරේෂා මධූ පෙරේරා මහත්මිය.