- මාළු මිරිස් ග්රෑම් 200 යි
- රතුළූණු හෝ බොම්බයි ළූණු ග්රෑම් 300 යි
- කැරට් ග්රෑම් 200 යි
- රට ඉඳි ග්රෑම් 450 යි
- ලුණු දෙහි ගෙඩි 2 යි
- සීනි ග්රෑම් 250 යි
- අඹරාගත් අබ, ඉඟුරු
- විනාකිරි කෝප්ප 3/4 යි
- සුදු ළූණු බික් 2 යි
- තරමක් ලොකු අන්නාසි පෙති 3 ක්
- මිරිස් කුඩු ග්රෑම් 30 ක් පමන (ඔබේ රස අනුව)
- රස අනුව ලුණු
- සමහරු ඇඹරැල්ලාද එකතුකරගනී
සාදාගන්නා ආකාරය:
- කැරට් තීරු වශයෙන් කපාගන්න. මාළු මිරිස් කරල් දෙකටද, අන්නාසි හතරැස් තරමක කැබලිද හා බොම්බයි ළූණු ගෙඩි 4 ට ද ලුණුදෙහි කැබලි දිග තීරුවලටද කපන්න.
- දැන් බඳුනක් ගෙන එයට විනාකිරි දමා අඹරාගත් අබ, සුදුළූණු ඉඟුරු, ලුණු දමා ළිප තබන්න.
- මෙයට සීනිද එකතුකොට හැඳිගාන්න.
- මිශ්රණය උතුරාගෙන එන විට එය ලිබෙන් බා එයට කපාගත් මාළු මිරිස්, කපාගත් කැරට්, රට ඉඳි, අන්නාසි, ලුණුදෙහි දමා මද වේලාවක් හොඳින් කළවම් කරගන්න.
- මෙය නිවුන පසු වියළි බෝතලයක අසුරා තැබීමෙන් කල්තබාගත හැක.