සාදාගන්නා ආකාරය:
- ගෙදර ඉතුරු වෙන බත් ටික අරගෙන හොදට අව්වේ දාලා වේලා ගන්න.
- දුඹුරු පාටට වෙනකන් වේලුනාම බත් ඇට ටික කබලේ දාලා රත් කර ගන්න ටිකක්. තද දුඹුරු පාටක් වෙනකන්. එතකොට තමයි මේ වගේ පාට වෙන්නේ.
- පස්සේ වංගෙඩියක හරි ග්රරයින්ඩර් එකක් හරි බත් ටික දාලා කොටා ගන්න. හොදටම කුඩු වෙනකන්.
- පස්සේ ඒකටම ගා ගත්ත පොල් දාලා, සීනි ටිකකුත් දාලා, ලුණු බොහොම ටිකක් දාලා, කැමති නම් ගම්මිරිස් කුඩු ටිකකුත් දාලා නැවත හොදින් අඹරා ගන්න. (කැමතිනම් නෙමේ අනිවාර්යෙන්ම ගම්බිරිස් දාන්න. ගම්බිරිස් බඩට හොදයි කියන්වනේ)
- නැත්තම් වංගෙඩියේ දාලා කොටා ගන්න.
- පස්සෙ මිශ්රනය එලියට අරගෙන පුංචි පුංචි බෝල හදා ගන්න.
ලිපියේ බොහෝ කරුණු ලිව්වේ: Hansika Sachini මහත්මිය.