අවශ්ය ද්රවය:
- කීරි සම්බා, මුතු සම්බා, පොන්නි සම්බා, සූදුරු සම්බා වගේ හාල් වර්ග හොදයි.
- බටර් චුට්ටක්
- පොල් තෙල්
- කරදමුන්ගු, කරාබු නැටි අහුරක් දාන්න (හොද සුවදක් එන්නෙ එතකොට තමයී)
- කුරුදු පොතු කෑල්ලක්
- පොල්කිරි (මිටිකිරී කෝප්පයක් විතර)
- ලුනු රස අනුව.
- කහ චුට්ටක්.
- බැදපු කජු ටිකක්. ප්ලම්ස් ටිකක්.
සාදා ගන්නා අයුරු:
- මුලින්ම හාල් සොදලා වතුර බේරෙන්න තියන්න.
- බත් උයන බාජනය ලිපේ තියලා ..ඒකට බටර් චුට්ටක්/පොල් තෙල් චුට්ටක දාලා රත් වුනාට පස්සෙ
- කරදමුන්ගු, කරාබු නැටි අහුරක් දාන්න (හොද සුවදක් එන්නෙ එතකොට තමයී)
- කුරුදු පොතු කෑල්ලකුත් දාන්න.
- ඒක ටිකක් බැදුනට පස්සෙ වතුර බේර ගත්තු හාල් ටික දාලාපොඩ්ඩක් බැදෙන්න හරින්න...
- ඊට පස්සෙ එකට පොල්කිරි(මිටිකිරී කෝප්පයක් විතර දාල..බත ඉදෙන්න අවශ්ය ප්රමානයට වතුරත් දාලා. ලුනු රස අනුව දමා හොදින් පිස ගන්න.
- (පොල්කිරි විතරක්ම දැම්මම රස වැඩියි. ඒත් ටිකක් මත් වෙන ගතියක් එන නිස මම නම් වතුරත් එකතු කලා).
- පොල් කිරි දානකොට කහ චුට්ටක් එකතු කරන්නා ලස්සන පාටක්...හොද සුවදක්..රසක් තියෙනව.
- මෙකට බැදපු කජු ටිකක්..ප්ලම්ස් ටිකක් එකතු කරන්න. එතකොට තවත් රසයි.