- ඉදුනු රතු තක්කාලි 500g
- සීනි 250g
- විනාකිරි බොඅතල් 1/2
- ලුණු තේ හැඳි 02
- ගම්මිරිස් තේ හැඳි 01
සකස් කරන ආකාරය
- මුලින්ම තක්කාලි ගෙඩි ගෙන උණු වතුර දමා මද වේලාවක් තබන්න.
- ඉන් පසු මැටි භාජනයක් ගෙනතක්කලි එයට දමා හැන්දකින් ඉතා හොඳින් පොඩි කර ගන්න.
- සීනි හා විනා කිරි එයට මිශ්ර කරන්න.එලෙස සකස් කර ගත් මිශ්රණය මද ගින්නේ පැයක් පමණ ලිප තබා උකු වනතුරු පිස ගන්න.
- එයට ලුණු සහ ගම්මිරිස් කුඩු එක්කරගෙන ලිපෙන් බා ගන්න. සෝස් නිවුන පසුව පෙරා ගෙන ජීවානුහරනය කල වීදුරු භජනයකට දමන්න.