අවශ්ය දෙවල්:
- ළපටි පොලසේ ගෙඩි 2ක්. (කිලෝ ග්රෑම් 1ක් පමණ)
- අමු මිරිස් 50g
- ඉගුරු 25 g
- සුදු ළුනු 25 g
- රතු ළුනූ 100 g
- අබ 25 g
- වියළි මිරිස් කරල් 10 - 15ක් පමණ
- විනාකිරි කෝප්ප 1/2
- කහ කුඩු තේ හැදි 1/2
- ගොරකා කැබලි 4ක්
- සීනි තේ හැදි 2ක්
- දෙහි යුෂ
- ලුණු (රස අනුව)
සාදා ගන්නා අයුරු:
- පොලොස්වල පොත්ත ඉවත් කර කැබලි වලට කපා ගන්න. ඉන් පසු එයට ගොරකා සහ ලුණු එකතු කර මෙලෙක් වනතුරු තම්බා ගන්න.
- වියළි මිරිස් සහ අබ ටික විනාකිරෙන් තලපයක් ලෙස අඹරා ගන්න.
- මුළින් තම්බාගත් පොලොස් වලට දෙහි ගෙඩියක යුෂ එක්කර ගලේ තබා යන්තමට අඹරා ගන්න.
- පොලොස් ටික බදුනකට දමා මිරිස් කුඩු සහ අඹරාගත් අබ තලපය එයට එකතු කරන්න.
- පසු අමු මිරිස්, ඉගුරු, සුදු ළුනූ, සහ ලුණු ද දමන්න. මෙයටම ඉතිරි විනාකිරි, ලූනූ, සහ සීනි එක්කර විනාඩි 5ක් පමණ ලිප තබා උයා ගන්න.
- ලිපෙන් බා නිවුණු පසු බෝතලයක දමා වසා තබා අවශ්ය අවස්ථාවක සංග්රහයට එක් කරන්න.