අවශ්ය දෙවල්:
- බැදගත් හාල් පිටි 300g
- සීනි 150g
- කජු මද 50g
- ලුණු තේ හැඳි 1/2 ක්
- ගම්මිරිස් කැබලි තේ හැඳි 1/4ක්
- වතුර අඬු කොඅප්ප 1/2ක්
සාදා ගන්නා අයුරු:
- මුලින්ම භාජනයක් ලිප තබා සීනි හා වතුර දමා රත්කර තරමක් උකු වනතුරු හැඳි ගාන්න.
- ඉන්පසු බැදගත් හාල් පිටි 50g ක් පමණ වෙන්කරන්න. කජු හීනියට කපා ගෙන එය සමග ගම්මිරිස් කුඩු ගෙන ඉතිරි පිටි හොඳින් මිශ්ර කරගන්න.
- දැන් කලින් උණු කරගත් පැණි වලට එම පිටි මිශ්රණය එකතු කරමින් ගුලි කිරීමට හැකි වන පරිදි මිශ්රණයක් සාදා ගන්න.
- ඉන්පසු එයින් ගුලි සාදාගෙන ඉතිරි කරගත් පිටි වල තවරා ගන්න.