අවශ්ය දෙවල්:
- සීනි 150g
- පොල් බෑයක පොල්
- මුං ඇට 100g
- බැද ගත් හාල් පිටි 100g
- වතුර කෝප්ප 1/2ක් පමණ
- කරදමුංගු කුඩු ස්වල්පයක්
- අවශය පරිදි තෙල් 500ml
- බැටරය සඳහා
- හල්පිටි 150g
- කහ කුඩු
සාදා ගන්නා අයුරු:
- මුලින්ම සීනි ටික වතුර දමා ලිප තබා පැණි කර ගන්න . එයටම පොල් ටික දමා හොඳින් මලවා පැණි පොල් සාදා ගන්න. ඒයටම කරදමුංගු කුඩුත් කලවම් කර ගන්න .
- මේ අතර මුං ඇට ටික කබලේ බැදලා කෑලි සිටින සේ කුඩු කරන්න.
- පැණි පොල් එක ලිපෙන් බා එයටම කුඩු කරගත් මුං හා බැද ගත් හාල් පිටි එකතුකර හොඳින් කලවම් කරන්න . මිශ්රණය නිවුන පසු තරමක බෝල හද ගන්න.
- ඉන්පසු ඉතිරි හාල්පිටි,කහ කුඩු හා ලුණු ස්වල්පයක් මිශ්ර කර ටික ටික වතුර එක කරමින් ඝනකම බැටරයක් හදා ගන්න . ගුලිකරගත් බෝල බැටරයේ ගිල්වා ගැඹුරු තෙලේ බැද ගන්න.