- මුං ඇට පිටි 500g
- බැදගත් හාල් පිටි 200g
- පැණි අඬුකෝප්ප සීනි 200g
- ලුණු තේ හැඳි 01ක්
- වතුර අඬුකෝප්ප 1/2
සකස් කරන ආකාරය:
- මුලින්ම මුංඇට සෝදා දිය පෙරා බැද කොටා ගන්න. හාල් පිටි හොඳින් බැදී ඇත්දැයි බැලීමට නම් බැද ගත් හාල් පිටි ටිකක් ගින්දරට විසි කර බලන්න එවිට එය පිලිස්සෙන බව පෙනේ.
- ඉන්පසු සීනි හ පැණි එකට මිශ්රකර ලිප තබා තර්මක් ඝන් වනතුරු උණු කර එයින් කොටසක් වෙනත් භාජනයකට වෙන් කරගන්න.
- මුං පිටි හා හාල් පිටි එකට මිශ්රකර උණු කර ගත් පැණි මිශ්රණයට දම හොඳින් මිශ්රකරන්න.
- මිශ්රණය තද ගතිය වැඩි නම් උණු කරගත් ඉතිරි පැණි ටිකෙන් ටික දමා අනාගන්න.
- මෙය හැන්ඳේ නොඇලෙන රොටියක් සෑදීමට අනන පිටි පදමට තිබිය යුතුය.
- එසේ සාදා ගත් මිශ්රණය පිටි ඉසින් ලද ලෑල්ලක් මතට තබා අඟල් 1/4 ක් පමණෞසට තුනී කර කිරිබත් හැදයට කපා ගන්න.
- එසේ කපාගත් කැබලි ඉහත් දක්වා තිබෙන ආකාරයට සාදාගත් පිටි මිශ්රණයේ දවටා ගැඹුරු තෙලේ බැද ගන්න.
- තෙලේ දී මුං කැවුම් පුපුරන ස්වාභාවයක් ඇතිවුවහොත් මිශ්රණය ඝණ වැඩිකම හො දිය වැඩි කම විය හැකිය.
- එය පිලිබඳව් සැලකිලිමත් ව කටයුතු කරන්න.