- පිපිඤ්ඤා 250g
- ලොකු ළුණු 100g
- රතු ළුණු 30g
- ගම්මිරිස් කැබලි තේ හැඳි 02ක්
- සුදුළුණුබික් 1ක්
- ලපටි බිලිං ගැට 50g
- සීනි තේ හැඳි 02ක්
- තලතෙල් මේසහැඳි 02ක්
- විනාකිරි තේ හැඳි 02ක්
- පොකුරු වදමල් කොළ 10ක්
සාදා ගන්නා අකාරය:
- පොතු හැර සෝදාගත් පිපිඤ්ඤා රවුමට තුනී පෙති කපා ගන්න.ලොකු ළුණු රවුම් පෙති කපා රතුළුණු සහ සුදුළුණු සිහින්ව ලියාගන්න.
- ඉන්පසු පොකුරු වදමල් කොළ සිහින්ව ලියාගන්න. ඉන්පසු භාජනයක් ලිප තබා තෙල් රත් කර එයට සුදුළුණු එකතු කරන්න.
- ඒවා රන්වන් වනතුරු බැදගෙන පසුව විනාකිරි ළුණු,සීනි ගම්මිරිස් හා බිලිංගැට එකතු කර ඒ මතට පිපිඤ්ඤා රැලි හා ළුණු පෙති දමා බාගෙට තම්බාගන්න.
- එම මිශ්රණය ලිපෙන් ඉවතට ගෙන වෙනත් සුදුසු භාජනයක අතුරා ඒ මත බැදගත් වදමල් කොළ විසුරුවා සරසා ගන්න.