- මිල්ක්මේඩ් කුඩා ටින් එකෙන් 1/2
- ජෙලටීන් මේස හැදි 4
- වතුර කෝප්ප 4
- කොකෝ පවුඩර් මේස හැදි 6
- Nescafe කෝපි තේ හැදි 1/2
- සීනී මේස හැදි 5
සාදාගන්නා ආකාරය:
- වතුර කෝප්පයකට ජෙලටීන් දමා රත්වෙන උණු වතුර බදුනක තුල තබා දිය කරගන්න. (Double Boil)
- වෙනත් බදුනක ඉතිරි වතුර, කොකෝ පවුඩර් සහ Nescafe කෝපි දිය කර උණු කරගන්න.
- ලිපෙන් බා මෙය කොටස් 2කට බෙදන්න.
- එක කොටසකට සීනි සහ දිය කරගත් ජෙලටීන් මිශ්රණයෙන් 1/2ක් දමා කලවම් කරන්න.
- අනික් කොටසට මිල්ක්මේඩ් සහ ඉතිරි ජෙලටීන් එකතු කර කලවම් කරන්න.
- පුඩින් බදුනට චොකොලට් මිල්ක්මේඩ් මිශ්රණයෙන් ටිකක් දමා ශීතකරණයේ තබන්න. සෙට් වූ පසු චොකොලට් කෝපි මිශ්රණයෙන් ටිකක් ඒ මතට දමා ශිතකරණයේ තබන්න. මේ ආකාරයෙන් මිශ්රණ 2ම අවසන් වනතුරු බදුනට දමන්න.
- හොඳින් සෙට් වූ පසු ආහාරයට ගන්න. කාට හරි පිලිගන්වනවනම් තව උඩින් අයිස්ක්රීම් ටිකක් එහෙම තියලා ලස්සන කරලා ගන්න.
ලිපිය ලිව්වේ: Kanchana Jaya මහත්මිය.