අවශ්ය ද්රවය:
- බාස්මති 2 කප් (කැමති ප්රමාණයක් හාල් ගෙන මේ දමා තියෙන එවා වැඩි කරන්න )
- ඔලිව් ඔයිල් 2 tbs
- බටර් 1 tbs
- කරාබු නැටි 3-4
- බේලිප් 3-4 කුරුදුපොතු කැලි 2-3
- කරදමුංගු ටිකක්
- පොඩියට කපා ගත් ලුනු කප් 1
- පොඩියටම කපා ගත් සුදුලුනු බික් 4-5
- ටොමැටෝ පේස්ට් 2tbs
- පොඩියට කපා ගත් කැරට් ගෙඩි 1
- කොත්තමල්ලි කුඩු 2tbs
- සුදුරු 1/2tsp
- රස අනුව ලුණු
- චිකන් ස්ටොක් අවශ්ය පමණ (නැතිනම් නෝර් සුප් කියුබ් 3-4 වතුර දිය කර ගන්න )
- ප්ලම්ස් හා කජු ටිකක්
- ගම්මිරිස් කුඩු ටිකක්
- සමාන්ය කැලි කපා ගත් චිකන් අවශ්ය පමණ. 500g
සාදා ගන්නා අයුරු:
- මුලින් භාජනයක් ලිප තියා එකට බටර් හා ඔලිව් ඔයිල් දමා රත් වෙන්න තියන්න.
- පසු එකට කුරුදුපොතු/කරදමුංගු/කරාබු නැටි ටික දමා සුලු වේලාවක් බැදෙන්නට තියන්න.
- පසු එකටම කපා ගත්ත ලුනු ටික දමා ලා දුඹුරු පැහැ වෙනකම් බැදෙන්නට හරින්න.
- පසු කපා ගත්ත චිකන් ටික දමා හොදින් කලවම් කර විනාඩි 5 පමණ බැදෙන්නට හරින්න.(භාජනයේ පියන වසා )
- පසු එකට කපා ගත් සුදුලුනු/කැරට්/ බේලිප් දමා හොදින් මිශ්ර කරන්න.
- පසු එකට ටොමැටෝ පේස්ට් ටික හා ටොමැටෝ සෝස් ටිකක් දමා කලවම් කර ගන්න.
- පසු මේ මිශ්රනයට කොත්තමල්ලි කුඩු/සුදුරු කුඩු හා
- රස අනුව ලුණු දමා හොදින් මිශ්ර කරන්න.
- අන්තිමට සොදා ගත් හාල්/කජු ප්ලම්ස්/ගම්මිරිස් කුඩු දමා ගන්න.
- පසු බත් උයා ගන්න ප්රමාණයට චිකන් ස්ටොක් දමා බත් බේරි නොකර උයා ගන්න. (හරි රසයි වගේම හොඳ සුවදකුත් එනවා.)
- ඔයාලාට ඕනේ නම් පොඩියට කපා ගත් තක්කාලි ගෙඩි 2කුත් ලුනු බදින කොට මේකට දමා ගන්න පුළුවන්.
- එ වගේම චිකන් ටික තම්බා ගෙන එම එලියට අරගෙන කේක් ට්රේ එකක දමා බේක් කරලා ගන්නත් පුළුවන්.