අවශ්ය දෙවල්:
- මේ රයිස් එකට ඕනා තම්බපු හාල් කප් 3
- හොඳ රතු පාටට තියෙන තක්කාලි ගෙඩි 3-4
- ටොමැටෝ පේස්ට් මේසහැදි 1 1/2
- කුනිස්සෝ ටිකක්
- කපා ගත් ලුනු ටිකක් වැඩිපුර
- රතු පාට ඕනාම මිරිස් වර්ගයකින් 2-3
- (නයි මිරිස් කියන එකේ රතු පාට එක තමා මේ අය පාවිච්චි කරන්නේ )
- මැගි හෝ නෝර් කියුබ් 2
- රස අනුව ලුණු
- බිප් හෝ ඕනාම මිට් වර්ගයක්
- තෙල්
සාදා ගන්නා අයුරු:
- මුලින් මස් සෝදා ප්රෙෂර් කුකර් එකට දමා හොදට සෝප්ට් වනතුරු උයා ගන්න.
- පසු තක්කාලි/කපා ගත් ලුනු එකෙන් ටිකක්/මැගි කියුබ්/රතු පාට මිරිස්/කුනිස්සෝ බෙලෙන්ඩර් එකට දමා වතුර ටිකක් වෙන්න දාලා හොදින් බෙලෙන්ඩර් කරන්න.
- පසු එකට ටොමැටෝ පේස්ට් ටිකත් කලවම් කරන්න.
- දැන් භාජනයක් ලිප තියා එකට තෙල් ටිකක් වැඩිපුර දාන්න.පසු එකට ඉගුරු සුදුලුනු පේස්ට් ටිකක් දමා බැදෙන්නට හරින්න.
- එකටම කපා ගත්ත ඉතුරු ලුනු ටික දමා රන්වන් පාටට බැදෙන්නට හරින්න.
- පසු මස් ටික (තම්බා ගත් ) එකට දමා විනාඩි 5-6 බැදෙන්නට හැර එකටම බෙලෙන්ඩර් කර ගන්න තක්කාලි මිශ්රනය දාන්න.
- පසු එකට වතුර ටිකක් ද එක් කරන්න.පසු මේ මිශ්රනය හොදටම ග්රේවි එකට එනතෙක් උයා ගන්න. ඔයාලාට පෙනෙවි හොදට තික් ගතිය ආවාම ලස්සන පාටට එනවා.
- පසු බත් උයා ගන්න පුළුවන් භාජනයක් ලිප තියා එකට හොදින් සෝදා ගත් හාල් ටික දාන්න.එකටම ග්රින් පීස් ටිකකුත් දාන්න.
- පසු හදා ගත් මිශ්රනය එකට දමා බත් උයා ගන්න ඕනා ප්රමාණයට වතුර දමා බත් එක උයා ගන්න.
- බත් එකේ වතුර ගතිය අන්තිමට තිබුනොත් මද රස්නේ බත් එක වසා තියන්න.
* අනිත් එක මේ බත් උයන කොට මේ අය මේ රටේ ස්පයිස් වර්ග 2 දානවා.එකක් අපි පාවිච්චි කරන කරි පවුඩර් එක වගේ. අනිත් එක අපේ සුදුරු එක වගේ.හැබැයි සුදුරු සුවද නම් නැහැ. එ නිසා ඔයාලා මේ රයිස් එකට අපේ කරි පවුඩර් පොඩ්ඩක් දමා ගන්න.ගොඩක්ම එපා.එහෙම වුනොත් රස වෙනස් වෙයි.