අවශ්ය දෙවල්:
- උයා ගත් බාස්මති රයිස්
- පොඩියට කපා ගත්ත කැරට් ගෙඩියක්
- හිනියට දිග අතට කපා ගත්ත බෙල් පේපර් ගෙඩි 1
- පොඩියට කපා ගත්ත ලුනු ටිකක්
- ඉගුරු සුදුලුනු පේස්ට් ටිකක්
- පොඩියට කපා ගත්ත සෝසෙජස් ටිකක්
- හිනි දිග අතට කපා ගත්ත පෝක් ටිකක් (කැමති නම් පමණක් )
- ඉස්සෝ ටිකක්
- සෝයා සෝස් ටිකක්
- රස අනුව ලුණු
- ගම්මිරිස් කුඩු ටිකක්
- පොඩියට කපා ගත්ත මෂ්රුම් ටිකක්
- පොඩියට කපා ගත්ත බේබි කෝන් ටිකක්
- ස්විට් කෝන් ටිකක්
- පොඩියට කපා ගත්ත ලුනු කොල ටිකක්
සාදා ගන්නා අයුරු:
- මුලින් බත් බෙරි නොකර උයා ගන්න. බත් එක උයා ගන්න කොට කහ ටිකක් දමා උයා ගන්න.
- පසු භාජනයක් ලිප තියා එකට තෙල් ටිකක් දාන්න.පසු එකට ඉගුරු සුදුලුනු පේස්ට් ටිකක් දමා බැදෙන්නට හරින්න.පසු එකට පෝක් ටික දමා හොදින් බැදෙන්නට හරින්න.
- පසු එකට ඉස්සෝ ටිකත් දාන්න.මේ දෙකම හොදට බැදෙන්නට හරින්න.පසු එකට කපා ගත්ත ලුනු ටික දමා රන්වන් පාට වනතුරු බැදෙන්නට හරින්න.
- පසු කපා ගත්ත බෙල් පේපර් එක් කරන්න.එක ටික වේලාවක් බැදෙන්නට හරින්න.
- පසු කැරට් ටික/ මෂ්රුම් ටික/ස්විට් කෝන්/බේබි කෝන් දමා හොදින් මිශ්ර කරන්න.සොසෙජස් ටිකත් එක් කර ගන්න.
- දැන් මේකට ගම්මිරිස් කුඩු ටිකක්/මිරිස් කුඩු ටිකක්/සෝයා සෝස් ටිකක් හා රස අනුව ලුණු දමා හොදින් මිශ්ර කරන්න.
- දැන් මේකට උයා ගත් බත් එක දමා හොදින් මිශ්ර කරන්න.අන්තිමට ලුනු කොල ටිකත් දමා බත් එක හොදින් කලවම් කරන්න.