අවශ්ය දෙවල්:
- රතු කැකුළු හාල් කිලෝ 1
- පොල් ගෙඩි 2
- පැණි බෝතල් 1
- හකුරු ග්රෑම් 500
- සීනි කිලෝ 1
- ලුණු
- එන්සහල්
- වැනිලා
සාදාගන්නා ආකාරය:
- හාල් පෙගෙන්න දමා කොටා ගන්න.
- කොටා ගත් පිටි බැදාගන්න.
- පොල් ගෙඩි 2කෙන් පළමු හා දෙවන කිරි එකටත්, තුන වෙනි කිරි වෙනමත් මිරිකා ගන්න.
- මැටි ඇතිලියක් ගෙන එයට තුන් වෙනි කිරි, සහල් පිටි, දමා හොදින් දිය කරගන්න. සීනි සහ පැණි, හකුරු, ලුණු දමා කලවම් කර ලිපේ තබා හැඳි ගන්න.
- මදක් ඝනවන විට ඉතුරු පොල් කිරි සියල්ල එකතු කර හැඳි ගාමින් උයන්න .
- දියාරු ගතිය නැති වී ඝන වූ විට ලිපෙන් ඉවත් කර වැනිලා කජු රට ඉදි වියලි මිදී එකතු කරගන්න. (හොදින් ඝන වූ විට හැන්දෙන් දියාරුවට වටෙනේ නැතුව කැබලි වගේ වැටෙනවා ඒකතමයි පදම. අනිත් දේ තමයි ගින්දර වැඩිපුර දන්නා එපා එහෙම උනාම කර වෙනවා.)
- ඉන්පසු තැටිවලට දමා නිවුන පසු කැබලි කපාගන්න.
ලිපිය ලිව්වේ: Danu Gunasekara මහත්මිය.