අවශ්ය දේවල්:
- වැරනියා මිරිස් (එලවලු කඩවල තියෙනවා)
- තෙල් ටිකක්
- ලොකු ලූනු
- රම්පෙ, කරපින්චා
- කෑලි මිරිස් ටිකක්
- ලුනු කුඩු ටිකක්
- උම්බලකඩ
සාදාගන්නා ආකාරය:
- මිරිස් ටික දිග අතට හතරට පලා ගන්න.
- තෙල් ටිකක් ලිපේ තියලා, රත් වෙනකොට ඒකට සිහින්ව කපා ගත් ලොකු ලූනු රම්පෙ කරපින්චා කෑලි මිරිස් ටිකක්, ලුනු කුඩු ටිකක් උම්බලකඩ ටිකක් දාලා බැදෙන්න හරින්න.
- හොඳින් බැදුනු පසු කපා ගත් මිරිස් කරල් ටික දාලා බැදෙන්න හරින්න.
- මිරිස් කරල් ටික හොදින් බැදී මැලවුනු පසු ලිපෙන් අයින් කරලා රස බලන්න.
මේ තියෙන්නේ වැරනියා මිරිස්. සමහරු බැටලු අමු මිරිස් කියලත් කියනවලු. මේක සැර නෑ.