අවශ්ය දේවල්:
සාදාගන්නා ආකාරය:
- කෑලි කපාගත්ත ඇඹරැල්ලා 500g
- අඹරා ගත් ඉගුරු සහ සුදු ලූනු තේ හැන්දක් බැගින්
- විනාකිරි කෝප්ප 1ක්
- සිනි 250g
- කුරුදු පොත්තක්, එනසාල් හා කරාබු නැටි කිහිපයක්
- ලුනු අවශ්ය පමණට
- මිරිස් කුඩු අවශ්ය පමණට
සාදාගන්නා ආකාරය:
- ඇඹරැල්ලා ටික වන්ගෙඩියකට දාලා යාන්තම් තලා ගන්න.
- සීනි, කුරුදු, එනසාල්, කරාබු නැටි, මිරිස් කුඩු, ඉගුරු, සුදු ලූනු, විනාකිරි මැටි බදුනකට දාලා ලිපේ තියලා උනු කර ගන්න. මේක උකු වෙද්දී ඇඹරැල්ලාත්, ලුනුත් දලා උඩින් වහලා මද ගින්දරේ ඉස්ම හිදෙන තුරු උයා ගන්න.
රසම රසයි!1